Watergas betreffende  Diabetes I en II;

Een van de onderwerpen die intensief wordt onderzocht, is de invloed van waterstofgas op de stofwisseling en op stofwisselingsziekten, zoals prediabetes en diabetes. Andere studies hebben aangetoond welke invloed het heeft op obesitas, insulineresistentie en andere ziekten.

Op celniveau stimuleert gehydrogeneerd water het signaleringssysteem van insuline door de receptoren op de celmembraan te activeren. Een studie uit 2018 beschrijft hoe bij muizen met diabetes type 2 die een onderhuidse injectie met waterstofgas krijgen, de glucosetolerantie, insulinegevoeligheid en triglyceride waarden verbeterden. Daarnaast vertoonden ze een significante vermindering in merkstoffen van nierziekte die samenhangt met diabetes.

In een studie uit 2013 bleek bovendien dat waterstof de glucose-opname door spierweefsel verbeterde bij een muismodel van diabetes type 1. De onderzoekers concludeerden dat ‘H2 dezelfde soort effecten op de stofwisseling heeft als insuline en misschien een nieuw therapeutisch alternatief kan zijn voor insuline bij diabetes mellitus type 1, dat je oraal kunt toedienen.’ 2

Het toedienen van Blixxem water bij Diabetes patiënten I en II is tot nu toe nog nooit uitgevoerd.

Mensen kunnen nu zelf ervaren hoe watergas met combinatie Blixxem werkt op hun lichaam.

Als kleine onderneming vragen we bijstand om meer onderzoek te mogen doen aangaande Waterstof inhaleren&Diabetes. Dit samen met Blixxem krachtwater in 2023.